Vereniging van Senioren Ewijk

100 Jaar kerk in Ewijk

Op 1 oktober jongstleden werd in de kerk in Ewijk het feit gevierd dat het kerkgebouw precies 100 jaar geleden is ingewijd.

Dat kan u niet zijn ontgaan. Een speciaal voor de feestelijkheden ingesteld comité heeft zich drie jaar lang ingezet om er een mooie viering van te maken. Drie jaar waarin het jubileumboek ontstond en er o.a. 20 keer uitgebreid vergaderd werd.

Nadat de kerk volgelopen was en iedereen een plaatsje had gevonden trapte Bisschop Mgr. Gerard de Korte om 10.00u af voor een uitgebreide eucharistieviering, die door comitéleden en vanuit de pastoraatsgroep voorbereid was. Helaas zat de Mgr. met zijn handen aan de perfect ingestelde microfoon waardoor hij uiteindelijk achter in de kerk moeilijk te verstaan was. Hij benadrukte in deze viering wel dat de parochies alleen kunnen voortbestaan als de parochianen betrokkenheid en inzet tonen in het welbevinden van hun parochie of geloofsgemeenschap. De eucharistieviering werd naast de Mgr. geleid door een aantal geestelijken. Er werd gefotografeerd en gefilmd, maar op dusdanige wijze dat men er in de kerk geen hinder van ondervond. Een mooie eucharistieviering werd afgesloten met het aan de bisschop uitreiken van het eerste exemplaar van het jubileumboek. Daarna werd er ook een boek uitgereikt aan de overige geestelijken.

Gaat men doorgaans bij dergelijke gelegenheden meteen snel na afloop en de koffie de kerk uit, dit keer niet, mede doordat de cateraar een mooie opstelling gemaakt had in de zijgangen en achter in de kerk. Koffie met een petitfour, drankjes en hapjes werden geserveerd, waardoor de bezoekers bleven hangen. Het comité had zijn best gedaan om er iets feestelijks van te maken. Er was een beamer presentatie aangaande het kerkgebouw: in de kerk, om de kerk en aan de kerk. Ook attributen uit het ‘rijcke roomsche leven’ ontbraken op deze presentatie niet. Aan de andere kant werden voor in de kerk de jubileumboeken verkocht aan de voorinschrijvers en overige geïnteresseerden. Genodigden en vrijwilligers konden een gratis boek in ontvangst nemen. Gratis of niet, het jubileumboek vond gretig aftrek. In de pastorie werden de geestelijken intussen vergast op soep en broodjes. Rond half vier vertrokken de laatste gasten met een speciaal voor deze gelegenheid voor ieder gezin beschikbaar gestelde jubileumkaars. Na nog even de belangrijkste zaken opgeruimd te hebben in de kerk werd er door het comité nagepraat in de pastorie onder het genot van de overgebleven soep en een wijntje. De bisschop had niet alles opgemaakt.

Tip: het jubileumboek kan overigens mooi dienen als cadeau voor verjaardag, sinterklaas of kerstmis.

Tenslotte dank aan de vrijwilligers die belangeloos hebben geholpen dit jubileum tot een succes te maken.

Het comité

Boeken zijn te koop bij :

Arno Spin, Blatenplak 3 Ewijk, tel. 06-12632636

Laat een reactie achter

Komende activiteiten

24-05 Fietsen MFA 't Hart 13:30
07-06 Fietsen MFA 't Hart 13:30
14-06 Bustocht Meer info

Wekelijkse activiteiten

Maandag Vrij kaarten 13:30–17:00
Biljarten 13:30–17:00
Dinsdag Inloophuis 09:30-12:00
Woensdag Rikken 13:30–17:00
Biljarten 13:30–17:00
Handwerkclub 13:30–17:00
Donderdag Hartensoos 09:30-12:30
Eetpunt 12:30–14:00
Koersbal 19:30–21:30
Vrijdag Nordic Walking 09:00–11:00
Meer info