Vereniging van Senioren Ewijk

Carnavalsmiddag 2018

Op zaterdag 27 januari vond de carnavalsmiddag van de Vereniging van Senioren Ewijk plaats in de grote zaal van ’t Hart. De zaal was prachtig ingericht wat de feeststemming zeker ten goede kwam.

Bij binnenkomst werden de leden voorzien van koffie met wat lekkers en ook 2 consumptiebonnen, waarvan 1 gesponsord door de oud papierclub die daarvoor natuurlijk ook hartelijk bedankt werd. De middag werd gepresenteerd door onze voorzitter die dit met verve deed en werd muzikaal opgeluisterd door het duo Blister terwijl ook dweilorkest Bar Wah acte de présence gaf.
Uiteraard waren de beide prinsenteams van de Dijkvelders met hun raden van elf aanwezig. Prins Fred d’n Twidde en Jeugdprins Twan d’n Urste brachten hun proclamatie ten gehore en aansluitend hun prinsenliederen waarmee de stemming in de zaal er meteen goed in zat. Ook de minioren en junioren van “Dreamdance”, de dansgarde van de Dijkvelders, waren aanwezig en zetten hun beste beentjes voor, evenals de leden van dansgroep Brigida.
Tonpraoter Pietje de Grondwerker bracht ons zijn eigen versie van het aloude kerstverhaal wat hij in een komisch en modern jasje had gestoken en de groep ‘Oud maar nog jong van geest’ ging met Katootje naar de botermarkt. En alsof het niet óp kon maakte het regionaal beroemde Ewijkse ‘Kwartet Kwats’ zijn opwachting. Eerst brachten zij hun hit ‘Marianne’, waarmee ze een eerste prijs haalden bij het Rossig Meezingfeest in Alverna. Daarna brachten ze nog een medley van een aantal Duitse meezingers.

Het leek erop dat hiermee de middag werd afgesloten maar de organisatie had nog één verrassing in petto. Zij vonden dat deze carnavalsmiddag niet zonder eigen buutredner mocht eindigen en gelukkig was ons eigen lid Tiny van den Brant bereid om deze rol op zich te nemen. Op niet onverdienstelijke wijze bracht zij het wel en wee van de Beuningse politiek ten tonele en na afloop werd ze dan ook met een daverend applaus bedankt!

Hiermee kwam een einde aan deze gezellige middag, maar niet nadat voorzitter en presentator Matthieu Roelofs werd benoemd tot ‘Opper Kletsmajoor’ van de Vereniging van Senioren Ewijk. Dankzij de aanwezigheid van een zestigtal leden plus nog een grote groep toekomstige leden, kan de organisatie terugkijken op een hele leuke en gezellige middag.

Een carnavalsvierder in hart en nieren.

Komende activiteiten

vrijdag
12 april
Algemene
Ledenvergadering
't Hart
14:00 uur
--
donderdag
25 april
Fietsen
vanaf 't Hart
13:30 tot
17:00 uur

Wekelijkse activiteiten

Maandag Vrij kaarten 13:30–17:00
Biljarten 13:30–17:00
Dinsdag Inloophuis 09:30-12:00
Woensdag Rikken 13:30–17:00
Biljarten 13:30–17:00
Handwerkclub 13:30–17:00
Donderdag Hartensoos 09:30-12:30
Eetpunt 12:30–13:30
Koersbal 19:30–21:30
Vrijdag Nordic Walking 09:00–11:00
Meer info