Vereniging van Senioren Ewijk

Dagtochtje naar Rotterdam

Donderdag 16 juni 2022

Met een beetje een gespannen gevoel word ik wakker, zo’n zelfde gevoel als vroeger als er een schoolreisje op het programma stond. Wat zal de dag brengen, het is in elk geval prachtig weer, ik heb er zin in. Het is voor mij de eerste keer, ik ben nog niet zo lang lid, en waarschijnlijk (op een na) de jongste.
Aangekomen bij het Hart, de vertrekplaats, krijgt dat gevoel een plekje, er is een flinke uittocht vandaag, behalve onze bus staan er nog 3 klaar voor het vervoeren van de schoolkinderen en begeleiding naar het schoolkamp.

Chauffeur Jolanda heet ons welkom, en in colonne rijden we door Ewijk heen, 3 bussen rechtsaf naar Kleef, en wij linksaf, eerst een stukje binnendoor richting Rotterdam. De sfeer is er meteen, iedereen is blij, de zon schijnt, een zacht geroezemoes wordt al heel snel een vrolijk gelach en gekakel.

Het is hartstikke druk op de weg, een vrije dag in Duitsland en het mooie weer zorgen ervoor dat we voor Tiel al in een file belanden, maar met een minimale vertraging kunnen we toch aanschuiven voor koffie met een heerlijk taartje bij de Goudreinet in Vlijmen.

Na deze pauze zonder oponthoud naar de Euromast. En wat hebben we het getroffen met het weer, mooi uitzicht, goed helder, we kunnen echt een heel eind weg kijken. Ik had geluk, Arno Spin is heel bekend in Rotterdam en vertelde wat er waar allemaal te zien was, extra leuk.

Stipt op tijd waren we allemaal in de Zwarte Zwaan – kwestie van oversteken- waar de soep al uitgeserveerd klaar stond, zodat we niet hoefden te blazen, en heerlijke broodjes met kroket, eiersalade, of allerlei ander beleg, met een lekker kopje koffie of thee

Daarna was het tijd voor een boottrip door de Maashaven. Door het mooie weer was het bovendek al heel snel vol,  benedendeks binnen was plaats genoeg maar best warm.  Maar eigenlijk had ik nog niet veel meer gedaan dan gezeten, dus heerlijk bovendeks een beetje gehangen over de reling, goed te doen. Veel mooie gebouwen gezien, goede uitleg over wat we zagen met als extra een adres voor gehaktballen zo groot als een mango als we nog eens terugkomen. Erg leuk.

Vervolgens werden we door Jolanda afgezet in het centrum. Met tips over bezienswaardigheden voor het vrije uurtje liep ik samen met een heel groot gedeelte van  ons gezelschap linea recta naar het eerste het beste terras voor een lekkere frisse Radler.. en daar zijn we niet meer weggekomen.

Om half 5 stond de bus weer klaar om ons op te halen en naar het laatste adres te vervoeren, restaurant De Heerlijckheid in Sleeuwijk. Die trip duurde iets langer dan voorzien door de flinke files (respect voor de chauffeur), maar wij hadden er geen last van, het kletste en roezemoesde heerlijk door en een enkeling had even zijn ogen dicht. Daar aangekomen werden we verwend met een gloeiend warm soepje, lekkere schnitzel en een ijscoupe als toetje en ook de 2 consumpties smaakten prima.

Helaas kwam ook aan deze leuke dag een einde, ietsjes later dan op het programma stond waren we allemaal weer veilig in Ewijk. Chauffeur en organisatie, heel erg bedankt, en wat mij (en Wil) betreft tot volgend jaar.

Marielle van Teffelen

Komende activiteiten

Sinterklaasmiddag in 't Hart 26 november 13.30

Wekelijkse activiteiten

Activiteiten vinden plaats in MFA 't Hart
Maandag Biljarten 13.30-17.00
Vrij kaarten 13.30-17.00
Dinsdag Inloophuis 09.30-12.00
Workshop tekenen 14.00-16.00
Woensdag Biljarten 13.30-17.00
Prijsrikken 13.30-17.00
Donderdag Hartensoos 09.30-12.30
Eetpunt 12.30-14:00