Vereniging van Senioren Ewijk

Koorlid in Coronatijd

Amusementskoor Surprise

Al sinds de allereerste noot ben ik lid van Amusementskoor Surprise uit Ewijk. Op 19 februari 1991 vond de eerste repetitie plaats in de hal van de toenmalige basisschool De Duivendonck. We waren al meteen met 30 leden en dat groeide de eerste jaren door tot wel 75 leden in 2001. Dat waren er eigenlijk ook weer te veel, want nergens hadden ze zo’n groot podium dat we er met ons allen op pasten. In de loop van de jaren daarna ging het ledenbestand langzaam naar beneden tot een min of meer constant ledenaantal van ongeveer 35 tot 45 personen.

In de eerste 29 jaren van ons bestaan hebben we vele keren opgetreden, voor hele kleine groepjes in verzorgingstehuizen tot in een compleet uitverkochte Stadsschouwburg in Nijmegen ter gelegenheid van de viering van ons tweede lustrum.
En wat te denken van ons muziektheaterspektakel B.O.L., in april 2016 in het Agoratheater in Druten, alweer 5 jaar geleden, wat hebben we ervan genoten!

En nu? Ons laatste optreden was tijdens het Kerstsprookjesfestijn in Wijchen in december 2019. De voorbereidingen voor een nieuw concert vanwege ons 30-jarig jubileum in 2021 waren ook al in volle gang. En toen verstomden een voor een alle koorstemmen in de hele wereld want het coronavirus drong zich langzaam aan iedereen op.

Hoewel het heel erg jammer is dat we niet meer kunnen repeteren en zingen, mis ik ook de sociale contacten met de andere koorleden, want het is toch ook vooral een wekelijkse ontmoeting met gelijkgestemden.

Gelukkig is onze dirigente Kim niet voor een gat te vangen en organiseerde zij razendsnel een digitaal account, zodat we elkaar toch regelmatig kunnen ‘zien’ tijdens het Zoom-Zingen. Het is natuurlijk maar surrogaat voor de echte repetities, maar hiermee houden we de sociale contacten en de onderlinge verbinding in ieder geval een beetje in stand want vooral daaraan heeft iedereen nu behoefte.

En wanneer we weer echt mogen repeteren en of we dan opnieuw moeten leren om samen te zingen? Wie het weet, mag het ‘zingen’…

Met muzikale groet,
Annie Roelofs