Vereniging van Senioren Ewijk

‘Opgeruimd Staat Netjes’

Nu ook doppen van flessen en pakken scheiden

Met ons groepje proberen we vanaf nu zoveel mogelijk doppen te sparen. Wist u dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in. Je steunt niet alleen de opleiding van geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al duizenden euro’s opgeleverd.

Plastic doppen recyclen
Recyclingbedrijven geven geld voor doppen van hard plastic, die vrij zijn van andere materialen zoals karton. Je kunt denken aan doppen van zuivelpakken, frisdrankflessen of pindakaasdeksels. De doppen worden op allerlei verschillende plekken in het land ingezameld: bij buurtcentra, bedrijven, kinderboerderijen, milieustraten en zelfs bij particulieren thuis. Omdat de dopjes van een hard soort kunststof zijn en schoon en gesorteerd ingeleverd worden, kunnen ze goed en efficiënt gerecycled worden.

Doppen voor Geleidehonden
Misschien wel de bekendste actie is doppen sparen voor KNGF Geleidehonden. Deze organisatie streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen met een beperking een fijner leven te geven met een speciaal opgeleide hond.

Zakken met schone doppen kunnen ingeleverd worden bij Theo van Sommeren. Graag even vooraf een telefoontje op 06-36031407.

Komende activiteiten

2 juli Fietsen vanaf 't Hart
16 juli Fietsen vanaf 't Hart

Wekelijkse activiteiten

Een aantal activiteiten zijn weer opgestart:

Maandag Biljarten 13:30–17:00
Dinsdag Inloophuis 09:30-12:00
Woensdag Biljarten 13:30–17:00