Vereniging van Senioren Ewijk

Sterk optreden Ewijkse schaatsers bij 1ste marathon

Zaterdagavond 19 oktober werd in schaatshal Triavium in Nijmegen de 1ste marathon geschaatst in de M3-klasse van het district Leisure World regio Oost van de KNSB.

Aan dit eerste optreden deden zo’n 30 schaatsers mee. Onder hen de Ewijkse schaatsers Ed Boerakker, Jan Jacobs en Arthur Reuvers die de laatste jaren woonachtig is in de Ooij.

Onder flinke belangstelling  vooral vanuit Ewijk en Ooij, werd om 20.00 uur gestart voor 45 ronden. De eerste 12 ronden bleven de schaatsers bij elkaar met af en toe een plaagstootje of een testje om te zien hoe de reacties van de andere schaatsers zouden zijn. Daarna kwam de groep op stoom met de nodige uitlooppogingen. Daarbij lieten de Ewijkenaren zien dat ze het vorige seizoen het nodige geleerd hebben hoe er geschaatst moet worden. Niet te lang onnodig kopwerk doen, maar op de juiste momenten er bij zijn en voor elkaars kansen rijden. Om beurten werd er door de Ewijkenaren kopwerk gedaan en werd er strak gecontroleerd om uitlooppogingen van de concurrenten in de kiem te smoren. De finale begon zo’n 13 ronden voor het einde, waarbij het tempo behoorlijk omhoog ging. Arthur Reuvers kwam hierbij telkens als eerste door, waarbij Jan Jacobs en Ed Boerakker op kop van het peloton gingen schaatsen en er voor zorgden dat het tempo van hen niet te hoog opliep. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat Arthur met een voorsprong van een ruime 100 meter als winnaar over de streep kwam. Jan Jacobs eindigde als 7e en Ed zat meer in de staart van het peloton. Bij een volgende gelegenheid gaan de Ewijkenaren proberen Jan en Ed op het podium te krijgen. Een knappe prestatie van deze 3 mannen hetgeen het nodige belooft voor de rest van het marathonseizoen.

Op de foto de winnaar met de bloemen.

Toon Reuvers

Komende activiteiten

2 juli Fietsen vanaf 't Hart
16 juli Fietsen vanaf 't Hart

Wekelijkse activiteiten

Een aantal activiteiten zijn weer opgestart:

Maandag Biljarten 13:30–17:00
Dinsdag Inloophuis 09:30-12:00
Woensdag Biljarten 13:30–17:00