Vereniging van Senioren Ewijk

Theatervoorstelling ‘Flessenpost’

Theater Over & Weer

Op vrijdagavond 14 juni bezocht ik met vrienden de voorstelling ‘Flessenpost’ van Theater Over & Weer. Dit speelde zich af aan beide oevers van de Waal, twee scènes aan de Beuningse kant en tegelijkertijd ook twee scènes aan de kant van Slijk-Ewijk. Na twee scènes gingen we met de veerpont naar de overkant om daar de andere twee scènes te zien. En natuurlijk werden we ook weer teruggevaren.

Het was een heerlijke zwoele avond en een genot om door de uiterwaarden te wandelen, langs de Waal met zijn prachtige mangrove-achtige oever met de ondergaande zon in je gezicht en dan ook nog te kunnen genieten van vier korte theatervoorstellingen. De scènes vertellen over kleine gebeurtenissen die zich aan de Waal afspeelden:

  1. Flessenpost: een jutter verzamelt zijn leven lang flessen uit de Waal en de verhalen uit de brieven kan hij inmiddels wel dromen.
  2. Pijn op de dijk: één keer per jaar komt de Vierdaagse langs, een feest van vreugde en pijn.
  3. Wie heeft de veerman …..?: bij de overtocht over de Waal is er iets afschuwelijk misgegaan met het veerpontje…. Wat is er gebeurd en wie heeft het gedaan..??
  4. Brel aan de Waal: een muzikale scène met de melancholische muziek van Jacques Brel, waarin muziek en liefde samengaan. En wat een tegenstelling, deze gevoelige scène met mooie gevoelige muziek en zang op de oever en dan op de Waal de grote logge containerschepen die langs voeren.

Ik heb bewondering voor de spelers die in zo’n kort spel toch een compleet verhaal kunnen neerzetten en voor de zangers en zangeressen die zonder begeleidende muziek hun liedjes over de rivier lieten klinken.

En wat te denken van de organisatie die ervoor gezorgd heeft dat iedereen op tijd met de veerpont heen en weer ging en de vele vrijwilligers, die het publiek veilig van de ene naar de andere scène begeleidden.

Ik kijk weer uit naar de volgende voorstellingen!

Annie Roelofs, Ewijk

Komende activiteiten

2 juli Fietsen vanaf 't Hart
16 juli Fietsen vanaf 't Hart

Wekelijkse activiteiten

Een aantal activiteiten zijn weer opgestart:

Maandag Biljarten 13:30–17:00
Dinsdag Inloophuis 09:30-12:00
Woensdag Biljarten 13:30–17:00