Vereniging van Senioren Ewijk

Even voorstellen

Het nieuwe bestuurslid stelt zich voor

Ik ben Toon van Wezel en ik woon op de Porta. 71 jaar geleden ben ik geboren in Boxtel, Noord Brabant. Mijn vrouw, Ineke de Ruiter komt uit Deest. Wij woonden in Nijmegen en zo’n twaalf jaar geleden besloten we in Ewijk te gaan wonen.  Tot onze pensionering hebben wij gewerkt, Ineke in het onderwijs en ik heb het grootste deel van mijn loopbaan, ruim 38 jaren, in de forensische psychiatrie gewerkt. Ik werkte in de Pompekliniek in Nijmegen. Daar heb ik allerlei functies uitgeoefend, op de groep, leiding gegeven, gewerkt aan de long stay, opnamecoördinator en trajectbegeleiding.

Sommigen zullen mijn naam kennen van de Cirkel. Daarvoor schrijf ik steeds een stukje over Ewijk. Altijd over gewone dingen die ons allemaal aan kunnen gaan.

Al meer dan tien jaar fiets ik met de rolstoelfietsbewoners van Waelwick. Dit vooral in de zomer, hoewel er door corona lange tijd de klad in gekomen is. Ik zit in het bestuur van de Vrienden van Waelwick en wij doen nog steeds dingen voor Klein Waelwick, vooral het sponseren van activiteiten voor de bewoners.

Verder zing ik in het Liturgisch Gemend Koor en in het Schola-koor van de kerk in Beuningen. Ik vind zingen een leuke, lerende en ontspannen activiteit. De liederen vind ik over het algemeen mooi en zeker bij het zingen van een uitvaart kan de dienst met de liederen troost bieden aan de nabestaanden. Dat vind ik belangrijk.

Ik ben graag bezig met van alles en nog wat, dingen rond het huis, met de caravan op pad en ik houd mezelf actief op de hoogte van wat er speelt, waardoor mijn dagen prettig gevuld zijn. Dat  gun ik anderen ook en vandaar dat ik in het bestuur van de VvSE gegaan ben, om zo met andere ouder wordende medemensen mee te maken wat je met elkaar kunt doen om het voor jezelf en anderen zo aangenaam mogelijk te maken.

Toon van Wezel

Komende activiteiten

Sinterklaasmiddag in 't Hart 26 november 13.30

Wekelijkse activiteiten

Activiteiten vinden plaats in MFA 't Hart
Maandag Biljarten 13.30-17.00
Vrij kaarten 13.30-17.00
Dinsdag Inloophuis 09.30-12.00
Workshop tekenen 14.00-16.00
Woensdag Biljarten 13.30-17.00
Prijsrikken 13.30-17.00
Donderdag Hartensoos 09.30-12.30
Eetpunt 12.30-14:00