Vereniging van Senioren Ewijk

Geen vaarseizoen pontjes Uit®waarde

Voetveer Uit®waarde is teruggekomen op de eerder genomen beslissing, als gevolg van de coronacrisis, om de pontjes dit jaar vanaf 13 juni te laten varen.

Door de aanhoudende coronamaatregelen en de steeds duidelijker wordende signalen vanuit een aantal vrijwilligers is een onderzoek ingesteld onder de schippers en kaartverkopers. De uitslag hiervan is dat een groot gedeelte van de vrijwilligers niet beschikbaar is voor dit seizoen. Het merendeel van de bemanningsleden behoort namelijk zelf tot de risicogroep.

Inmiddels is gebleken dat de pontjes kunnen worden beschouwd als een vorm van openbaar vervoer met de bijbehorende restricties. Alle mensen op de pont moeten 1,5 meter afstand houden, passagiers en bemanning moeten een (zelf meegenomen) mondkapje dragen en de capaciteit van het veer wordt tot 40% teruggebracht.

Deze condities leiden ertoe dat niet op een fatsoenlijke manier gevaren kan worden, ook niet met aangepaste vaarschema’s. Er zijn te weinig bemanningsleden die onder de huidige omstandigheden bereid zijn de pontjes te varen.

In overleg met de betrokken oevergemeenten is besloten de tien fiets- en voetveren niet in de vaart te brengen. Ter plaatse zal op de bestaande vaarschemaborden de stremming kenbaar worden gemaakt met een uitleg van het niet-varen.

Aan de verduurzaming van de vloot wordt overigens gewoon doorgewerkt. Er wordt groot onderhoud en dergelijke aan de ponten uitgevoerd.

Hopelijk kan er volgend jaar weer gewoon gevaren worden.

Komende activiteiten

08 okt. Fietsen vanaf 't Hart
22 okt. Fietsen vanaf 't Hart

Wekelijkse activiteiten

Een aantal activiteiten zijn weer opgestart:

Maandag Biljarten 13:30–17:00
Dinsdag Inloophuis 09:30-12:00
Woensdag Biljarten 13:30–17:00