Vereniging van Senioren Ewijk

Herdenking 4 mei en viering 5 mei in aangepaste vorm

De herdenkingen in de gemeente Beuningen zijn dit jaar anders van vorm.

Dit vanwege de coronacrisis. De toespraak van de burgemeester is online te zien.

Kransen neerleggen
Burgemeester Daphne Bergman legt bloemen in alle vier de kerkdorpen. Dat doet ze op 4 mei overdag. Scouting Beuningen legt namens alle scoutinggroepen bloemen bij het Lancaster monument op de Wilhelminalaan. Wethouder Piet de Klein legt hier namens de gemeente een bloemstuk. Stichting Comité 4 en 5 mei hijst de vlag.
De monumenten zijn de hele dag gewoon toegankelijk voor iedereen die daar bloemen of kransen neer wil leggen. We vragen u wel rekening te houden met de maatregelen van het RIVM.

Herdenking online te zien
De 4 mei herdenking in Beuningen wordt eerder opgenomen en is op 4 mei vanaf 19.30 uur te zien via het YouTube-kanaal van de gemeente Beuningen, Facebook, Twitter en de website van de gemeente Beuningen, www.beuningen.nl/4meiherdenking. Toespraken zijn ook op deze website te vinden.

Burgemeester Daphne Bergman houdt een toespraak. Daarnaast vertelt Addy Hendriks uit Beuningen een verhaal. Addy Hendriks verloor haar broertje bij het bombardement in Nijmegen.

5 mei
In de ochtend van 5 mei hijst burgemeester Daphne Bergman persoonlijk de Nederlandse vlag voor het gemeentehuis. Het Bevrijdingscomité hijst bij de kerk de vlag. Het bevrijdingsvuur wordt dit jaar niet naar Beuningen gebracht. Wel roepen we iedereen op om samen Nederland ‘in het licht te zetten’. Vanaf 28 april is op www.vrijheidsvuur.nl te zien hoe dat precies werkt.

Hang de vlag uit!
We vragen iedereen om thuis te blijven en om op 4 mei de vlag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers.

Op 5 mei kan de vlag in top ter gedachtenis aan de bevrijders van 75 jaar geleden.

Komende activiteiten

2 juli Fietsen vanaf 't Hart
16 juli Fietsen vanaf 't Hart

Wekelijkse activiteiten

Een aantal activiteiten zijn weer opgestart:

Maandag Biljarten 13:30–17:00
Dinsdag Inloophuis 09:30-12:00
Woensdag Biljarten 13:30–17:00