Vereniging van Senioren Ewijk
seniorenbiljart Ewijk

Seniorenbiljart ‘t Hartje te Ewijk

Hierbij het verslag van de finale van onze biljartcompetitie die we hebben gespeeld op 17 februari jl.

De vier finalisten die zich in de finalepoule hebben gespeeld om mee te strijden voor het kampioenschap waren Theo Boerakker, Jan Seuntjens, Tonny vd Heuvel en Geert vd Brant.

De eerste partij ging tussen Theo en Tonny, waarbij het lange tijd gelijk op ging maar uiteindelijk Theo met de winst ging strijken. De tweede partij ging tussen Geert en Jan. Ook deze partij kon alle kanten op want ze gaven elkaar geen duimbreed toe tot Jan een eindsprint inzette die Geert niet goed kon volgen zodat Jan de finaleplaats veiligstelde. Na een kleine pauze werd de troostfinale om plaats 3-4 gespeeld tussen Geert en Tonny. Deze partij ging Geert geweldig van start en bouwde een mooie voorsprong op die Tonny niet kon volgen, zodat Geert de derde plaats behaalde. Daarna kwam de echte finale tussen Jan en Theo.

Onder toezicht van het volledige bestuur van de VvSE, ging de finale van start. Tot en met beurt 8 ging de strijd gelijk op en kon men niet voorspellen wie er zou gaan winnen maar in beurt 9 zette  Theo een demarrage in met een geweldige serie van 19 car. Daar had Jan geen antwoord op en hij moest Theo laten gaan. Met nog een serie van 9,5 en 7 car. maakte Theo zijn 62 te maken car. vol en won daarmee het  Kampioenschap van onze club. Geweldige prestaties van alle deelnemers van deze finalemiddag.

Onder het genot van een extra rondje van de penningmeester werden de bijbehorende prijzen uitgereikt en hebben we de middag feestelijk afgesloten.

Met groeten van Henk uit de Veluwstraat