Vereniging van Senioren Ewijk
seniorenbiljart Ewijk

Seniorenbiljart ‘t Hartje te Ewijk

Ook onze club is niet aan de Coronaperikelen ontkomen en heeft daar nog steeds last van.

De eerste tijd was het ‘t Hart gesloten totdat we met strenge maatregelen weer mochten opstarten. Bij binnenkomst eerst handen ontsmetten en een aanwezigheidsformulier invullen waarbij je wordt gevraagd of je klachten hebt en je adres en telefoonnummer noteren. Dat gaat erg goed vooral omdat we in de foyer zijn gaan biljarten waar nog meer ruimte is rond het biljart. Ook voor de bediening is het veel makkelijker om in de foyer te serveren.

We zijn aan het oefenen geslagen aangezien enkele van onze spelers wegens hun gezondheid niet durven te komen biljarten op voorspraak van hun huisartsen. Daarom kunnen we niet met de gaande competitie verdergaan. Bij het oefenen met het biljarten kunnen we de bekende 1,5 meter goed in acht nemen. De arbiter zorgt ervoor dat hij de ruimte neemt om toch goed te kunnen beoordelen en de juiste beslissing neemt. Het ligt in de bedoeling dat, als het weer mogelijk is en alle deelnemers weer aanwezig zijn, we verder gaan met de competitie. Wanneer dat mogelijk is zal de tijd leren.

De Maas en Waalse Seniorencompetitie, waarin enkele van onze leden ook spelen, gaat deze weken ook weer van start.

Ik wens eenieder heel veel succes met het mooie biljartspel in de verschillende competities en hoop dat het snel weer wat rustiger wordt met het vervelende Coronavirus.

Met de hartelijke groeten uit de Veluwstraat,
Henk Groenen